maanantai 20. maaliskuuta 2017

Uusi tuore viikko ja kevätpäiväntasaus

Valo voitti jälleen pimeyden maapallolla. Ei huono. Joka vuosi tähän aikaan se tapahtuu, onneksi.

Tuolla se aurinko pilkahtelee, ihan kokopäiväistä paistetta ei tänään vielä olla nähty. 

Aamulenkillä poikettiin mehukaupassa. Tutkin puteleita alahyllyllä, mutta Palvelijatar huomautti ettei sieltä ainakaan näin eläkepäivänä ostetta. Se kurkotteli paljon ylempää punajuomansa. Punajuoma on ruokajuoma. Palvelijatar ei ole ikinä juonut maitoa, ei edes vauvana. Sylki aina kaiken pois. Vanhempansa olivat hätää kärsimässä ja veivät käärönsä legendaarisen Arvo Ylpön tutkittavaksi. Ohje oli: jos vastasyntynyt kieltäytyy maidosta siihen on aina ihan oikea syy. Korvatkaa maito kauralimalla ja laimealla luonnonmarjamehulla. Hyvin toimi. Monta kertaa myöhemmin yritettiin saada tyttö edes maistamaan maitoa, mutta ei onnistunut. Kun veriarvot olivat huippuluokkaa ja kaikki hyvin ei asiasta hermoiltu.  Kouluun piti kirjoittaa lappu, että maitoa ei tämä tyttö juo.

Hieno päivähän tästä tosiaan tuli sään puolesta. Kotona olen etupäässä viihdyttänyt Nalle Puhia...

... ja Iivarilta saamaani saukkoa.

Kanankaulat lounaaksi ja puruluu välipalaksi.

Ollaan iltapäivässä. Ei ihan huono päivä ole ollut. Ja illastahan voi vielä tulla vaikka kuinka kiva!

10 kommenttia:

 1. Tuas on toellaan pimmeys valolle hävinnä :) Ja mukavatahan se. Ja mukavata sehhii ku ootta suanna sielä aaringosta naatiskella. Meellä vähä näättääty vuan sittä varmaa uattelj ettee makkeeta nuille mahantäävveltä :) Hankijjaeset on kyllä ollunna kokopäevän. Ja iha on äetijahhii kestännä.Käätiin käppäelemässä metällaejjassa ja pellolla.
  Vae semmonen seon Palavelijattares ollunna pienenä ettee oo maeto maestunna! Onneks on viisas liäkärj löötynnä siihe hättään. Toevottavasti sielä teellä on nyt iltahhii ollunna yhtä mukava ku päevä :) Mitenkä oot muute malttanna olla tuon saakon suolistamata??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti on ihminen ja mäyräkoira vilkkaammalla tuulella kun on aurinko näyttäytynyt. Ei täällä silti sen kummempia olla saatu aikaiseksi. Kyllä se vielä paistaa teilläkin koko päivän, ihan varmasti.
   Juu, ei ole eukko maitoa suuhunsa laittanut eläissään kuin varmaan sen kerran, kun kastoi koulussa näkkileipää kaverin maitoon. Luuli sen olevan eri juttu kuin maito sellaisenaan. Heti yökkäsi ja tiesi ettei pelkkä maito ikinä maistu hyvältä, ei edes kaakaossa. Kuitenkin jogurttia pystyy syömään yökkimättä, vaikka ei kamalasti siitäkään pidä. Jäätelö menettelee, jotkut lajit ihan hyvinkin.
   Hih, voi kuule, saukosta poistin siistisi vinkut, Palvelijatar kursi avanteet kasaan ja nyt on saukko ihan hengissä taas. Mukava sitä on riepotella!

   Poista
 2. Vihdoinkin taas valoa pimeän talven jälkeen ja kaikilla parempi mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin kiusallaan Säidenhaltija heitti sitten räntää peliin. Mutta kyllä päivä nyt on yötä pitempi sateellakin :)

   Poista
 3. Sehän on ollut sinulla oikein tosi mukava päivä! Ja taas olet päässyt kauppaankin. Ei meikäläinen vaan pääse. Äippä kyllä pelkää, että meikäläisen vauhdissa kaupassakäynnistä tulee liian kallista. Hännällä huiskisin alas kaikki tavarat ja haukkailisin maistiaiset alhaalla olevista.
  Hauska tuo Palvelijattaresi, kun ei ole koskaan maitoa juonut. Meidän äippä vetelee litrakaupalla. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustissa ja Mirrissä olen usein onnistunut nappaamaan maistiaisia alahyllyistä. Myyjät nauraa, että fiksu koira ei osta sikaa säkissä vaan testaa tuotteet ensin.
   Tultiin äsken tunnin evakkoretkeltä, pysyteltiin pois siivoojien tieltä. Nyt on kämppä taas hetken puhdas ja järjestyksessä. Ulkona satelee räntää!

   Poista
 4. Vai että mehukaupassa. Saakos mehukauppoihin viedä mäyräkoiria? Olen luullut, että niitä kannetaan aina sieltä ulos. ;) Onpas auringonvaloisia kuvia! Ikävää, että nyt on harmaa sää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, täytyykin olla mehukaupassa varuillaan ettei meikäläistä myydä jollekin asiakkaalle. Tuossa kaupassa on kaksi mukavaa miesmyyjää. Rapsuttavat ja juttelevat hauskoja minulle.
   Tämä viikko taitaa olla sateinen ja harmaa. Räntää viskoo, mutta uusi lumi on vanhan turma.

   Poista
 5. Kevät on virallisesti avattu ja upeasti on päivä jo pidentynyt. Valo on parhautta synkän talven jälkeen.

  Sinä käsittelet hienosti Saukkoa ja Nallea. Meidän Hipun näpeissä nuo ei kauaa pysyisi ehjinä.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuulkaa tytöt, saukkohan on jo suolistettu: poistin sen sisuksista pari vinkua heti kättelyssä. Sittemmin olen keskittynyt riepottelemaan ja heittelemään sitä ilmaan. Toki vähän nypin sen turkkiakin... ;)

   Poista

Kiitos kommentista ja tervetuloa uudelleen!